APIE MANE

Rugpjūčio pirmasis savaitgalis. Nida. Savaitę trukusi Kuršių Marių Regata (KMR) pasibaigė, įtampa atslūgo, prizai išdalinti, visas miestas tiesiog džiaugiasi buvimu čia ir dabar. Vaikštau krantine pro tampriai prišvartuotą uostą ir stebiu sulėtėjusį buriuotojų gyvenimą. Vieni blizgina denį, kiti pietauja nuleidę kojas per bortą ir džiaugiasi iškovotais trofėjais, treti atsišvartuoja ir skuba į kitus krantus. Nuotaika tiesiog tvyro ore – pakili, svaiginanti.

Iš pirmo žvilgsnio toks ir yra buriuotojų gyvenimas – neskubant, nesiblaškant ir visus namų darbus atliekant krante, nes niekada tiksliai nežinai kas gali užklupti jūrose. Štilį visada keičia audros. Žvelgiant nuo kranto, atrodo, kad buriavimo romantika susideda iš šiek tiek sūraus vandens, ekstremalių pavojų, velniškai smagios komandos ir neatrastų naujų krantų.

Užsimaniau ir aš ieškoti nuotykių po burėmis, tačiau nežinojau nuo ko pradėti... Po poros dienų užsirašiau į buriavimo kursus, po mėnesio - į pirmąją kelionę jachta "Ambersail". Alkis jūrai vis augo... Po metų įgijus vairininko kvalifikaciją ir surinkus virš 1000 jūrmylių viduj liko jausmas, kad viskas dar tik prieš akis...IMG_8978

Nuotrauka kairėje daryta 2014 m. Kuršių Marių Regatos uždaryme, kai ir gimė mintis išdrįsti buriuoti. Nuotrauka dešinėje daryta 2016 m. KMR kurioje dalyvavau jau kaip įgulos narė. Net lipome ant podiumo!

Dalinantis kelionių įspūdžiais dažnai išgirsdavau tas pačias draugų dvejones kurios kankino mane – nagi nuo ko pradėti!? Pradėjau rašyti šį įspūdžių pilną tinklaraštį, kad savo ir kitų buriuotojų pavyzdžiu parodyčiau, jog galima pradėti buriuoti būnant visiškai žaliu, nepaisant amžiaus ar lyties, neturint pažinčių ir nuosavos jachtos. Ir pagaliau pajusti tą laisvę ir velnišką malonumą lėkti su vėju! Leiskimės į nuotykius kartu!

Su meile jūrai ir laivams,

Asta